میزگرد "چرا در انتخابات شرکت کنم؟" - صفحه نخست

میزگرد "چرا در انتخابات شرکت کنم؟"

میزگردی با عنوان "چرا در انتخابات شرکت کنم؟" با همکاری روابط عمومی دانشگاه رازی و با حضور دو نفر از اساتید این دانشگاه - دکتر جلیل صحرایی، دکتر علی بیدمشکی پور و آقای جهانشاه امیری پژوهشگر و مدرس دانشگاه‌های استان کرمانشاه- در دفتر ایسنای کرمانشاه برگزار شد، اساتیدی که دیدگاه‌های سیاسی متفاوتی داشتند و هریک به بیان نظرات خود درباره رابطه حضور گسترده در انتخابات و اقتدار نظام، الزامات حضور گسترده و انتخاب کاندیداهای اصلح پرداختند.
دکتر جلیل صحرایی استاد دانشگاه و دبیر انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه رازی با دیدگاه اصلاح طلبی، در این میزگرد سخن خود را با اهمیت اتکا به خواست و نظر مردم آغاز کرد که از ابتدای انقلاب نیز در فرمایشات امام خمینی(ره) همواره مورد تاکید بوده است.

وی با بیان اینکه اتکا به آرای مردمی، جمهوریت و اختیار دادن به مردم از بنیان‌های جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدا امام خمینی(ره) نیز همواره بر آن تاکید داشت، افزود: دادن حق انتخاب به مردم بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران بود.

این استاد دانشگاه انقلاب سال 1357 را حاصل خواست و اراده مردم دانست و یادآور شد: امروز هم اگر می‌خواهیم از چالش‌هایی که با آن مواجهیم عبور کنیم، باید بر دموکراسی تکیه داشته باشیم.

صحرایی از برخی از مشکلات داخلی و خارجی از جمله مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها، برخی مسائل و بی‌اعتمادی‌های داخل کشور، اختلاف نظرهایی که گاهی در سطوح بالای مملکت دیده می‌شود و ... یاد کرد و ادامه داد: هریک از این چالش‌ها به تنهایی می‌تواند یک جامعه را از پا دربیاورد و تنها راه برون رفت از این مشکلات توجه به رای مردم است.

وی از وضعیت رد صلاحیت‌های گسترده در شورای نگهبان هم گلایه کرد و با بیان اینکه امروز با این روند رد صلاحیت‌ها، شورای نگهبان مسیر عکس مشارکت حداکثری را در پیش گرفته، عنوان کرد: عملکرد شورای نگهبان به نوعی انتخابات را دو مرحله‌ای کرده و این در حالی است که ما حق نداریم برای مردم تعیین تکلیف کنیم و قَیم مردم باشیم.

وی از تنوع سلایق و عقیده‌ها به عنوان یک موهبت یاد کرد که نباید به دنبال حذف آن باشیم و خاطرنشان کرد: تنوع، شرط بقا است و در کشور نیز این تنوع برای امنیت کشور ضروری است و تک صدایی موجب متلاشی شدن جامعه خواهد شد.

این استاد دانشگاه تلاش برای یک دست کردن حکومت را نادرست خواند و تاکید کرد: اینکه از طریق نظارت استصوابی و رد صلاحیت‌های سلیقه‌ای تلاش شود تا عده‌ای خاص راهی مجلس شوند، عملکرد پسندیده‌ای نیست و باید دایره انتخاب مردم گسترده شود.

صحرایی با بیان اینکه  در حدود 160 حوزه انتخابیه اصولگرایان رقیب جدی ندارند، افزود: اصولگرایان در چنین شرایطی در حالی پیروز می‌شوند که نه رقیب جدی دارند و نه همراهی اکثریت جامعه را.این فعال سیاسی اصلاح طالب با بیان اینکه  شورای نگهبان بسیاری از اصلاح طلبان نامی و نمایندگان فعلی مجلس را رد کرده، عنوان کرد: برخی از این نمایندگان به دلیل نطق‌هایی که در مجلس داشتند رد صلاحیت شده‌اند. سئوال اینجاست چرا کسی که برای حق مردم اظهارنظر کرده باید رد صلاحیت شود؟

وی گفت: اگرچه عقیده داریم باید افراد شایسته و توانمند به مجلس بروند، اما این حق انتخاب با مردم است، نه شورای نگهبان.

صحرایی با بیان اینکه هر کس فساد مالی و اخلاقی جدی ندارد باید بتواند در انتخابات حضور داشته باشد، اضافه کرد: صلب کردن حق انتخاب از مردم بر مشارکت مردم اثرگذار است که زمینه خوشحالی دشمنان ما را فراهم خواهد کرد.

رئیس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در انتخابات دوره گذشته در کرمانشاه با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم در 40 ساله دوم، انقلاب اسلامی از جمهوریت خارج شود، یادآور شد: همانطور که رهبری فرمودند رای مردم حق ناس است و باید مقدمات برای حضور حداکثری مردم فراهم باشد.

صحرایی با بیان اینکه کاهش حضور مردم به دلیل رد صلاحیت‌های گسترده می‌تواند شکاف حاکمیت و مردم را عمیق کند، گفت: متاسفانه با این روند تایید صلاحیت‌ها امید مردم کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه این ادعا وجود ندارد که اگر اصلاح طلبان تایید صلاحت می‌شدند حتما مشارکت حداکثری رقم می‌خورد، افزود: مطالبات مردم فقط به انتخابات محدود نمی‌شود و در سایر زمینه‌ها نیز نقدها و خواسته‌هایی دارند.

وی در ادامه بر لزوم انتخاب صحیح در این شرایط هم تاکید کرد و با بیان اینکه باید مجلسی بسازیم که در راس امور باشد، افزود: متاسفانه اکنون مجلس در راس امور نیست و اگر قرار باشد افراد خاص با اهداف خاص نیز به مجلس بروند، وضعیت بدتر هم خواهد شد.

این فعال سیاسی صلاح طلب معتقد است، باید افرادی را انتخاب کنیم که با تصویب قوانین مناسب برخی ساختارهای معیوب کشور را اصلاح کنند تا در آینده دچار مشکلات جدی‌تر نشویم.