تبریک دبیر کل انجمن به مناسبت آغاز سال نو - صفحه نخست

تبریک دبیر کل انجمن به مناسبت آغاز سال نو

به نام خدا

فرا رسیدن سال نو را به اعضای محترم انجمن اسلامی مدرسین در دانشگاه‌های سراسر کشور تبریک می‌گویم.
سال ۹۹ را در حالی آغاز می‌کنیم که ویروس کوید ۱۹ صدها هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و هزاران نفر را به کام مرگ فرستاده است. گستره‌ی جهانی شیوع این ویروس نمادی از ماهیت جهانی چالش‌ها و مشکلات انسان امروز است؛ اگر ماهیت جهانی مسائلی چون گرم شدن کره‌ی زمین، انتشار گازهای گلخانه‌ای، تخریب محیط زیست، تروریسم بین المللی و جنگ‌ها و درگیری‌های نظامی و مناقشات سیاسی، چندان برای همه محسوس نیست، اما این ویروس وحشی ظرف چند هفته‌ به دردی مشترک برای آحاد مردم در اکثر کشورهای جهان تبدیل شد. دردی که درمان آن جز با همکاری و عزم مشترک همه‌ی کشورها ممکن نخواهد بود. اگر جامعه‌ی جهانی به ضرورت همکاری بین‌المللی برای درمان این درد مشترک واقف شود، می‌توان امیدوار بود که این تهدید به فرصتی برای شکل‌گیری عزم مشترک برای حل مسائل دیگر شود و از رهگذر این چالش جهانی  پارادایم ‌ها و ساختارهای جدیدی برای زیست‌پذیرتر شدن کره‌ی زمین ظهور کند.

سال گذشته کشور ما عرصه بروز حوادثی پی در پی بود که به‌طور معمول ظرف چند سال قابل وقوع است؛ از حوادث طبیعی مانند سیل‌ها و زلزله‌های ویرانگر تا حوادث اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مانند شوک‌های تورمی، ناآرامی‌های بنزینی، ترور سردار سلیمانی، سقوط هواپیمای مسافربری و بسیاری از رویدادهای دیگر؛ این همه در شرایطی بود که معیشت و کسب و کار روزمره‌ی مردم در اثر کاستی‌های ناشی از سوء مدیریت و اختلال و ناهماهنگی در نظام کلان حکمرانی کشور در کنار فشار حداکثری تحریم‌های ظالمانه‌ی دولت ایالات متحده آمریکا  دچار تنگناهای کمرشکنی گردید. برگزاری انتخابات یازدهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی که می‌توانست به فرصتی برای ترمیم شکاف‌های سیاسی و بازیابی اعتماد عمومی و تقویت همبستگی ملی و مشروعیت نظام باشد، به عرصه‌ای برای یکه‌تازی بی‌رقیب یک جناح سیاسی تبدیل شد و نصاب شرکت‌کنندگان در انتخابات به پایین‌ترین حد خود طی چهار دهه گذشته تنزل کرد.
پیش‌نیاز فائق آمدن بر بسیاری از مشکلات داخلی همانند چالش‌های بین المللی  رسیدن به درک مشترک از مشکلات و عزم مشترک برای حل آنها است.
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با بیش از سه دهه تجربه‌ی فعالیت روشن و مؤثر سیاسی و علمی و برخورداری از ظرفیت بزرگی از نیروهای متخصص، مردمی و متعهد به ارزش‌ها و اصول بنیادین انقلاب اسلامی با هویت و رویکرد روشن اصلاح‌طلبی و ریشه‌دار در دانشگاه‌های سراسر کشور می‌تواند و باید به مرجعی برای اندیشه‌ورزی و نظریه‌پردازی پیرامون مسائل اساسی کشور تبدیل شود.
انجمن در بهمن‌ماه گذشته مطابق قانون جدید احزاب، دومین کنگره‌ی سراسری خود را برگزار کرد. در این دوره شماری از پیش‌کسوتان مجال انتخابات شورای مرکزی را برای نیروهای جدید باز کردند تا این تشکیلات دیرپا بتواند با حضور نیروهای تازه نفس جان تازه ای بگیرد. یکی از چالش‌های پیش روی انجمن، که در انتخابات اخیر خود را نشان داد، سال‌خوردگی بسیاری از اعضا و عدم جذب نیروهای جوان به جای آنها است. منشأ این امر علاوه بر پاره‌ای کم‌کاری‌ها و ضعف کار تشکیلاتی، تنگناها و فشارهای سیاسی است که اکثر واحد‌های دانشگاهی انجمن، بویژه در دو دهه گذشته با آن دست به گریبان بوده‌اند. از پیش‌کسوتان و واحدهای انجمن در سراسر کشور انتظار می‌رود برای بالندگی و تداوم حیات انجمن جذب اعضای جوان را در اولویت قرار دهند. البته باید به این نکته‌ی حساس نیز عنایت داشت که کیفیت، اصالت و هویت سیاسی و اصلاح‌طلبی و خلوص انجمن تحت ‌الشعاع  توسعه‌ی کمی آن قرار نگیرد.
طی دو سال اخیر در اجرای قانون و اساسنامه‌ی جدید، واحدهای استانی انجمن در بعضی از استان‌ها راه‌اندازی شد و این پروسه باید به سرعت در بقیه‌ی استان‌ها نیز تکمیل شود. انتظار می‌رود در سال پیش رو انجمن فرآیند توسعه‌ی تشکیلاتی خود را با سرعت لازم تکمیل کند و با تدوین یک برنامه راهبردی گام‌های اساسی را برای نیل به جایگاه مرجعیت برای حل مسائل بنیادین کشور بردارد.
با آرزوی سالی سرشار از تندرستی و کامیابی برای آحاد مردم ایران، بویژه اعضای محترم انجمن در دانشگاه های سراسر کشور

محمود صادقی
دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها