بیانیه درباره‌ی حکم اعدام سه متهم نا آرامی های آبان ماه - صفحه نخست

بیانیه درباره‌ی حکم اعدام سه متهم نا آرامی های آبان ماه

به نام خدای رحمن و رحیم

??انتشار خبر حکم اعدام سه جوان متهم حوادث آبان ماه سال گذشته بازتاب بسیار گسترده ای در سطح رسانه های اجتماعی پیدا کرد و موجی از نگرانی و اعتراض را در بین فعالان مدنی و دلسوزان این مرز و بوم بر انگیخت.

??انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها بر این باور است که بخشی از این حساسیت ها و نگرانی ها ناشی از ابهام در روندهای قضائی طی شده و نحوه رسیدگی به چنین اتهاماتی نزد افکار عمومی است  که دستگاه قضائی می تواند با شفاف سازی در روند رسیدگی و به کار گیری موازین و قوانین دادرسی منصفانه، افکار عمومی را از حیث عادلانه بودن این حکم، قانع نماید. از سوی دیگر نباید از این نکته غافل بود که سه جوان محکوم درواقع خود به نوعی قربانی تصمیمات ناپخته یا ضعف تدبیر متولیان امر یا کاستی در اجرای آن تصمیماتند و چه بسا با تدابیرسنجیده و مناسب بویژه دادن حق اعتراض مسالمت‌آمیز و قانونی جلوی بسیاری از خشونت ها و آسیب های وارد شده گرفته می‌شد. از این رو غمگنانه باید پذیرفت مسئولیت بخش عمده ای از آسیب های وارده به جامعه و قربانیان ناآرامیهای رخ داده متوجه خود حاکمیت است و بر این اساس باید هر مسوولی به فراخور مسوولیتش پاسخگو باشد.

??با این اوصاف از دستگاه قضائی انتظار می رود، با نگاهی متفاوت به مجازات متهمان این قبیل ناآرامی ها که اغلب خود از قربانیان هستند، بنگرد و به طور خاص با اعاده دادرسی نسبت به احکام صادره علیه سه جوان متهم محکوم به اعدام در احکام صادره تجدیدنظر  شود و با رأفت مبتنی بر آموزه های دینی و اخلاقی، به آنها  فرصت زندگی  داده شود. البته چنانکه اشاره شد در این میان باید بخشی از جرم را متوجه ضعف حکمرانی و قاصران و مقصران در این حوزه دانست. مردم نیز بحق انتظار دارند شاهد رسیدگی عادلانه به تخلفات عوامل حاکمیتی در چنین رخدادهای خسارت باری با حضور هیات منصفه ای وجیه المله و مردمی باشند.